Vagtechniek

Stage1 chiptuning

 

Stage1 chiptuning is de voordeligste manier om zonder grote ingrepen en kosten meer trekkracht en vermogen uit uw auto te halen. Dit wordt gedaan door de software van de motorccomputer (ECU) aan te passen. Deze software-aanpassing is zeer specialistisch en vereist veel kennis van de techniek onder de motorkap.

 

Wat is inbegrepen?

 • Controle voor en na chiptuning via testrit en diagnose-apparatuur
 • Software ontwikkeld op Superflow vermogenstestbank
 • Toename van vermogen en trekkracht naar minimaal de opgegeven waardes voor uw auto
 • Garantie op software, meer info
 • Kopie originele motorsoftware op CD
 • `Powered by Vagtechniek` sticker voor onder de motorkap of achterop de auto (los bijgeleverd)

 

Wat is niet inberepen?

 • Vermogensmeting voor en na de tuning. Wilt u dit, kies dan voor Stage1+.
 • Afstelling op maat op de rollenbank vanwege motorische aanpassing, kies dan voor Stage1+.
 • Aanpassing van de versnellingsbak, dit is optioneel en niet nodig bij iedere auto met automaatbak. Laat u door ons adviseren en kijk ook eens bij DSG-tuning.

 

Hoe gaat Chiptuning in z'n werk?

 • Beoordelen van de technische staat van de auto
  Omdat een auto pas getuned kan worden als de motor goed presteert, maken wij een testrit met de auto. Hierbij controleren we de auto op foutmeldingen en loggen we belangrijke parameters in de motorsoftware om ervoor te zorgen dat de motor geen problemen heeft.
   
 • Uitlezen van de standaard motorsoftware
  Wij lezen altijd de standaard software uit om een chiptuning te maken op basis van het origineel. Wij gebruiken geen standaard programma's. U krijgt dit origineel mee op een CD als backup mocht u in de toekomst ooit terug willen naar de standaard software.
   
 • Schrijven van het chiptuning programma
  De getunede versie van de software wordt ingeladen (geflasht) in de motorcomputer. Dit gebeurt allemaal via de diagnosestekker van de auto, er is dus geen fysieke ingreep in de auto nodig. 
   
 • Testrit op de weg
  We maken een testrit met de chiptuning in de auto waarbij we controleren dat de auto goed rijdt en alle uitleeswaardes in orde zijn.

 

Kan mijn dealer of garage de chiptuning zien?

Het simpele antwoord op deze vraag is `ja`, maar in de praktijk is het zo dat alleen iemand die specifiek op zoek is naar het aanwezig zijn van Chiptuning dit kan ontdekken, ook is hier specialistische kennis voor nodig.

 

Tijdens onderhoud of reparaties blijven alle diagnose-functies van de auto behouden, zoals het uitlezen/resetten van foutcodes, meetwaardeblokken etc.

 

U kan bij ons altijd voorafgaand aan een dealerbezoek de motorsoftware origineel laten maken.

 

Kan mijn dealer of garage de chiptuning overschrijven?

Wanneer een dealer een update wil uitvoeren van het motormanagement zal de Chiptuning overschreven worden. Deze updates zijn doorgaans alleen beschikbaar voor auto's tot een à twee jaar oud. Een universele garage kan meestal deze updates niet doen. Wij adviseren om de update uit te laten voeren, en daarna bij ons een afspraak te maken om de Chiptuning terug te laten zetten op basis van de nieuwe softwareversie. Zie voor de voorwaarden onze pagina over de garantievoorwaarden.

 

 

 Neem contact op