CHIPTUNING STAGE 2

title_image
Stage 2 chiptuningtitle_image

Deze manier van tuning is gelijk aan stage1+ tuning alleen wordt toegepast bij auto’s met veel mechanische upgrade onderdelen zoals andere turbo en injectoren. Deze tuning duurt langer en kan meestal niet op gewacht worden. Overleg altijd met ons welke aanpassingen er gedaan worden en hoe de auto aangeleverd wordt.

Ontdek de mogelijkheden voor uw auto

of kies uw merk

Wat is inbegrepen?

  • Diverse vermogensruns en fijnafstelling van de motorsoftware
  • Proefrit met de auto op de weg
  • Kopie originele motorsoftware, vermogensmetingen en foto van de auto op CD

Wat is niet inbegrepen?

  • Aanpassing van de versnellingsbak, dit is optioneel en niet nodig bij iedere auto met
    automaatbak. Laat u door ons adviseren en kijk ook eens bij DSG-tuning.
Wat is inbegrepen bij Stage 2 chiptuning?title_image

Hoe gaat chiptuning in z’n werk?

• Controle van de auto
Meestal is het niet mogelijk om met de auto te rijden vanwege de aanpassingen, een controle vooraf is dus lastig. Dit wordt meestal visueel gedaan en via uitlezen van het storingsgeheugen.

• Uitlezen van de standaard motorsoftware
Wij lezen altijd de standaard software uit om een software te te schrijven op basis van het origineel. Wij gebruiken geen standaard programma’s.

• Schrijven van het chiptuning programma
Er wordt een basis tuningsprogramma gemaakt waarmee de auto goed kan rijden. Denk bijvoorbeeld aan het calibreren van grotere injectoren of turbodruksensoren in de software.

• Fijnasftelling van de software
Vervolgens wordt op de rollenbank via diverse vermogensruns de software afgesteld bij zowel half- als deellast. Indien mogelijk gebruiken we hierbij een simulator waarmee we de software realtime kunnen bijwerken.

• Testrit op de weg
We maken een testrit met de chiptuning in de auto waarbij we controleren dat de auto goed rijdt en alle uitleeswaardes in orde zijn. In sommige gevallen is het verstandig de auto meerdere dagen ter bechikking te hebben of de motor ook bij een koude start netjes aanslaat.

Kan mijn dealer of garage de chiptuning zien?

Het simpele antwoord op deze vraag is ‘ja’, maar in de praktijk is het zo dat alleen iemand die specifiek op zoek is naar het aanwezig zijn van Chiptuning dit kan ontdekken, ook is hier specialistische kennis voor nodig.

Tijdens onderhoud of reparaties blijven alle diagnose-functies van de auto behouden, zoals het uitlezen/resetten van foutcodes, meetwaardeblokken etc.

U kan bij ons altijd voorafgaand aan een dealerbezoek de motorsoftware origineel laten maken.

Kan mijn dealer of garage de chiptuning overschrijven?

Wanneer een dealer een update wil uitvoeren van het motormanagement zal de Chiptuning overschreven worden. Deze updates zijn doorgaans alleen beschikbaar voor auto’s tot een à twee jaar oud. Een universele garage kan meestal deze updates niet doen. Wij adviseren om de update uit te laten voeren, en daarna bij ons een afspraak te maken om de Chiptuning terug te laten zetten op basis van de nieuwe softwareversie. Zie voor de voorwaarden onze pagina over de garantievoorwaarden.

Beoordeel ons!

Wij vinden het belangrijk dat uw ervaring met Vagtechniek naar tevredenheid is geweest. Bent u onverhoopt niet tevreden? Neem dan contact met ons op.

Bent u tevreden over ons, help ons en anderen door een beoordeling en uw ervaring achter te laten!

Pand vagtechniek

Beoordeling klant

arrow leftarrow right
Wat klanten zeggentitle_image
arrow leftarrow right