CHIPTUNING STAGE 1+title_image
Stage 1+ chiptuningtitle_image

Wilt u net een stapje hoger dan stage1 chiptuning en bent u benieuwd naar de exact gehaalde waardes? Dan is stage1+ een goede keuze. Bij stage1+ wordt net als bij stage1 de software van de motorcomputer aangepast, alleen in dit geval precies afgesteld op het maximale wat uw auto kan leveren. Hierbij wordt rekening gehouden met de grenzen van uw auto. Bij benzine auto’s dient er voor stage1+ gebruik gemaakt te worden van RON 98 brandstof om de opgegeven waardes te halen.

Ontdek de mogelijkheden voor uw auto

of kies uw merk

Wat is inbegrepen?

  • Controle voor en na chiptuning via testrit en diagnose-apparatuur
  • Standaard vermogensmeting
  • Diverse vermogensruns en fijnafstelling van de motorsoftware
  • Garantie op software, meer info
  • Kopie originele motorsoftware op CD
  • Kopie originele motorsoftware, vermogensmetingen en foto van de auto op CD

Wat is niet inbegrepen?

  • Aanpassing van de versnellingsbak, dit is optioneel en niet nodig bij iedere auto met automaatbak. Laat u door ons adviseren en kijk ook eens bij DSG-tuning.
Wat is inbegrepen bij Stage 1+ chiptuning?title_image

Hoe gaat chiptuning in z’n werk?

• Beoordelen van de technische staat van de auto
Omdat een auto pas getuned kan worden als de motor goed presteert, maken wij een testrit met de auto. Hierbij controleren we de auto op foutmeldingen en loggen we belangrijke parameters in de motorsoftware om ervoor te zorgen dat de motor geen problemen heeft.

• Uitlezen van de standaard motorsoftware
Wij lezen altijd de standaard software uit om een chiptuning te maken op basis van het origineel. Wij gebruiken geen standaard programma’s. U krijgt dit origineel mee op een CD als backup mocht u in de toekomst ooit terug willen naar de standaard software.

• Meten van de auto in standaard toestand
Er wordt een vermogensmeting gedaan met standaard motorsoftware, deze kan gebruikt worden als vergelijk met de getunede koppelkromme.

• Schrijven van het chiptuning programma
De getunede versie van de software wordt ingeladen (geflasht) in de motorcomputer. Dit gebeurt allemaal via de diagnosestekker van de auto, er is dus geen fysieke ingreep in de auto nodig.

• Fijnasftelling van de software
Bij stage1+ wordt deze software aangepast specifiek voor uw auto, waarbij we via uitlezen van motorparameters de koppelkromme zo optimaal mogelijk afstellen, uiteraard binnen de veilige grenzen en fysieke mogelijkheden van de motor.

• Testrit op de weg
We maken een testrit met de chiptuning in de auto waarbij we controleren dat de auto goed rijdt en alle uitleeswaardes in orde zijn.

Kan mijn dealer of garage de chiptuning zien?

Het simpele antwoord op deze vraag is ‘ja’, maar in de praktijk is het zo dat alleen iemand die specifiek op zoek is naar het aanwezig zijn van Chiptuning dit kan ontdekken, ook is hier specialistische kennis voor nodig.

Tijdens onderhoud of reparaties blijven alle diagnose-functies van de auto behouden, zoals het uitlezen/resetten van foutcodes, meetwaardeblokken etc.

U kan bij ons altijd voorafgaand aan een dealerbezoek de motorsoftware origineel laten maken.

Kan mijn dealer of garage de chiptuning overschrijven?

Wanneer een dealer een update wil uitvoeren van het motormanagement zal de Chiptuning overschreven worden. Deze updates zijn doorgaans alleen beschikbaar voor auto’s tot een à twee jaar oud. Een universele garage kan meestal deze updates niet doen. Wij adviseren om de update uit te laten voeren, en daarna bij ons een afspraak te maken om de Chiptuning terug te laten zetten op basis van de nieuwe softwareversie. Zie voor de voorwaarden onze pagina over de garantievoorwaarden.

Beoordeel ons!

Wij vinden het belangrijk dat uw ervaring met Vagtechniek naar tevredenheid is geweest. Bent u onverhoopt niet tevreden? Neem dan contact met ons op.

Bent u tevreden over ons, help ons en anderen door een beoordeling en uw ervaring achter te laten!

Pand vagtechniek

Beoordeling klant

arrow leftarrow right
Wat klanten zeggentitle_image
arrow leftarrow right