Vagtechniek

Stage2 chiptuning

Deze manier van tuning is gelijk aan stage1+ tuning alleen wordt toegepast bij auto's met veel mechanische upgrade onderdelen zoals andere turbo en injectoren. Deze tuning duurt langer en kan meestal niet op gewacht worden. Overleg altijd met ons welke aanpassingen er gedaan worden en hoe de auto aangeleverd wordt.

 

Wat is inbegrepen?

 • Diverse vermogensruns en fijnafstelling van de motorsoftware
 • Proefrit met de auto op de weg
 • Kopie originele motorsoftware, vermogensmetingen en foto van de auto op CD
 • `Powered by Vagtechniek` sticker voor onder de motorkap of achterop de auto (los bijgeleverd)

 

Wat is niet inberepen?

 • Aanpassing van de versnellingsbak, dit is bij de meeste auto's noodzakelijk in combinatie met Performance tuning. Laat u door ons adviseren en kijk ook eens bij DSG-tuning.

 

Hoe gaat Stage2 tuning in z'n werk?

 • Controle van de auto
  Meestal is het niet mogelijk om met de auto te rijden vanwege de aanpassingen, een controle vooraf is dus lastig. Dit wordt meestal visueel gedaan en via uitlezen van het storingsgeheugen.
   
 • Uitlezen van de standaard motorsoftware
  Wij lezen altijd de standaard software uit om een software te te schrijven op basis van het origineel. Wij gebruiken geen standaard programma's. 
   
 • Schrijven van het chiptuning programma
  Er wordt een basis tuningsprogramma gemaakt waarmee de auto goed kan rijden. Denk bijvoorbeeld aan het calibreren van grotere injectoren of turbodruksensoren in de software. 
   
 • Fijnasftelling van de software
  Vervolgens wordt op de rollenbank via diverse vermogensruns de software afgesteld bij zowel half- als deellast. Indien mogelijk gebruiken we hierbij een simulator waarmee we de software realtime kunnen bijwerken.
   
 • Testrit op de weg
  We maken een testrit met de chiptuning in de auto waarbij we controleren dat de auto goed rijdt en alle uitleeswaardes in orde zijn. In sommige gevallen is het verstandig de auto meerdere dagen ter bechikking te hebben of de motor ook bij een koude start netjes aanslaat.

 

Kan mijn dealer of garage de chiptuning zien?

Het simpele antwoord op deze vraag is `ja`, maar in de praktijk is het zo dat alleen iemand die specifiek op zoek is naar het aanwezig zijn van Chiptuning dit kan ontdekken, ook is hier specialistische kennis voor nodig.

 

Tijdens onderhoud of reparaties blijven alle diagnose-functies van de auto behouden, zoals het uitlezen/resetten van foutcodes, meetwaardeblokken etc.

 

U kan bij ons altijd voorafgaand aan een dealerbezoek de motorsoftware origineel laten maken.

 

Kan mijn dealer of garage de chiptuning overschijven?

Wanneer een dealer een update wil uitvoeren van het motormanagement zal de Chiptuning overschreven worden. Deze updates zijn doorgaans alleen beschikbaar voor auto's tot een à twee jaar oud. Een universele garage kan meestal deze updates niet doen. Wij adviseren om de update uit te laten voeren, en daarna bij ons een afspraak te maken om de Chiptuning terug te laten zetten op basis van de nieuwe softwareversie. Dit valt onder de softwaregarantie en is dus kosteloos.

 

 

 Neem contact op