Vagtechniek

Stage1+ chiptuning

 

Wilt u net een stapje hoger dan stage1 chiptuning en bent u benieuwd naar de exact gehaalde waardes? Dan is stage1+ een goede keuze. Bij stage1+ wordt net als bij stage1 de software van de motorcomputer aangepast, alleen in dit geval precies afgesteld op het maximale wat uw auto kan leveren. Hierbij wordt rekening gehouden met de grenzen van uw auto. Bij benzine auto's dient er voor stage1+ gebruik gemaakt te worden van RON 98 brandstof om de opgegeven waardes te halen.

 

Wat is inbegrepen?

 • Controle voor en na chiptuning via testrit en diagnose-apparatuur
 • Standaard vermogensmeting
 • Diverse vermogensruns en fijnafstelling van de motorsoftware
 • Garantie op motor en software, meer info
 • Kopie originele motorsoftware, vermogensmetingen en foto van de auto op CD
 • `Powered by Vagtechniek` sticker voor onder de motorkap of achterop de auto (los bijgeleverd)

 

Wat is niet inberepen?

 • Aanpassing van de versnellingsbak, dit is bij sommige auto's noodzakelijk in combinatie met stage1+ chiptuning, bij andere auto's is het optioneel. Laat u door ons adviseren en kijk ook eens bij DSG-tuning.

 

Hoe gaat stage 1+ in z'n werk?

 • Beoordelen van de technische staat van de auto
  Omdat een auto pas getuned kan worden als de motor goed presteert, maken wij een testrit met de auto. Hierbij controleren we de auto op foutmeldingen en loggen we belangrijke parameters in de motorsoftware om ervoor te zorgen dat de motor geen problemen heeft.
   
 • Uitlezen van de standaard motorsoftware
  Wij lezen altijd de standaard software uit om een software te te schrijven op basis van het origineel. Wij gebruiken geen standaard programma's. 
   
 • Meten van de auto in standaard toestand
  Er wordt een vermogensmeting gedaan met standaard motorsoftware, deze kan gebruikt worden als vergelijk met de getunede koppelkromme.
   
 • Schrijven van het chiptuning programma
  Voor nagenoeg alle auto's en aanpassingen hebben we een goede basissofware. Deze versie van de software wordt ingeladen (geflasht) in de motorcomputer. Dit gebeurd allemaal via de diagnosestekker van de auto, er is dus geen fysieke ingreep in de auto nodig. 
   
 • Fijnasftelling van de software
  Bij stage1+ wordt deze software aangepast specifiek voor uw auto, waarbij we via uitlezen van motorparameters de koppelkromme zo optimaal mogelijk afstellen, uiteraard binnen de veilige grenzen en fysieke mogelijkheden van de motor. 
   
 • Testrit op de weg
  We maken een testrit met de chiptuning in de auto waarbij we controleren dat de auto goed rijdt en alle uitleeswaardes in orde zijn.

 

Kan mijn dealer of garage de chiptuning zien?

Het simpele antwoord op deze vraag is `ja`, maar in de praktijk is het zo dat alleen iemand die specifiek op zoek is naar het aanwezig zijn van Chiptuning dit kan ontdekken, ook is hier specialistische kennis voor nodig.

 

Tijdens onderhoud of reparaties blijven alle diagnose-functies van de auto behouden, zoals het uitlezen/resetten van foutcodes, meetwaardeblokken etc.

 

U kan bij ons altijd voorafgaand aan een dealerbezoek de motorsoftware origineel laten maken.

 

Kan mijn dealer of garage de chiptuning overschrijven?

Wanneer een dealer een update wil uitvoeren van het motormanagement zal de Chiptuning overschreven worden. Deze updates zijn doorgaans alleen beschikbaar voor auto's tot een à twee jaar oud. Een universele garage kan meestal deze updates niet doen. Wij adviseren om de update uit te laten voeren, en daarna bij ons een afspraak te maken om de Chiptuning terug te laten zetten op basis van de nieuwe softwareversie. Zie voor de voorwaarden onze pagina over de garantievoorwaarden.

 

 

 Neem contact op