Walnut Blastingtitle_image
Walnut Blastingtitle_image

Walnut blasting is een methode voor het reinigen van de inlaat van de motor waarbij het inlaattraject middels walnootgranulaat tot 100% gereinigd wordt. Dit staat ook bekend als walnutblasting, walnootstralen, of inlaatreiniging via straalmethode.

Persoonlijk advies

Wilt u meer informatie vul dan aub dit formulier in of bel ons:
  Waarom nodig?

  Direct ingespoten benzinemotoren krijgen last van carbon build up (koolstofafzetting) in de inlaatkanalen, op de kleppen en injectoren. Dit komt omdat de injectoren niet meer inspuiten voor de kleppen maar direct in de cilinderkamers. Daarnaast vormen de oliedampen die worden meegevoerd door de carterventilatie een probleem. Ze slaan neer tegen de wanden van het inlaat traject. Deze aanslag zorgt uiteindelijk voor een vernauwing, waardoor er problemen kunnen ontstaan. Verschillende klachten die hieruit voor kunnen komen zijn:

  • Verminderd motorvermogen
  • Motorstoringen
  • Slecht stationair draaien
  • Schokken / inhouden bij rustig accelereren


  Onze ervaring is dat het gemiddeld elke 60 a 90 dkm nodig is om uit te voeren. Dit om uw motor in topconditie te behouden en problemen te voorkomen.

  Walnut blasting

  Het reinigingsproces

  Met behulp van speciale apparatuur (origineel VW & AUDI) wordt elk inlaatkanaal ´gestraald´ met walnootgranulaat, zo wordt alle koolaanslag verwijderd en worden de inlaatkanalen en kleppen niet beschadigd. Het reinigingsproces kan uitgevoerd worden zonder de cilinderkop te demonteren. Daarnaast worden de injectoren direct ultrasoon gereinigd. Dit om een optimaal inspuitbeeld te creëren, wat een goede motorloop tot gevolg heeft. Tevens zal het brandstofverbruik hierdoor zakken.

  Is het veilig?

  Jazeker, het proces is volkomen veilig! Om granulaatdeeltjes in de cilinder te voorkomen word de motor zo gedraaid dat de kleppen altijd volledig dicht staan per cilinder. De overige inlaten worden afgeplakt zodat er geen vuil, granulaat of stof in de cilinderkamer kan vallen.

  Hoe lang ben ik de auto kwijt?

  Het reinigingsproces neemt één werkdag in beslag. U kunt de auto in de ochtend tussen 08.30 en 09.00 uur brengen en zal in de loop van de middag gereed zijn. Eventueel kunt u een vervangende auto (VW Up!) reserveren voor die dag. Deze auto kost 25,- euro voor een dag excl. brandstof.

  Wat kost het?

  Prijzen verschillen per type motor. Vraag daarom uw prijs op.

  Beoordeel ons!

  Wij vinden het belangrijk dat uw ervaring met Vagtechniek naar tevredenheid is geweest. Bent u onverhoopt niet tevreden? Neem dan contact met ons op.

  Bent u tevreden over ons, help ons en anderen door een beoordeling en uw ervaring achter te laten!

  Pand vagtechniek

  Beoordeling klant

  arrow leftarrow right
  Wat klanten zeggentitle_image
  arrow leftarrow right