Schokken 1.5 TSI motor

title_image

Een veel voorkomend probleem bij de 1.5 TSI motor, is dat deze gaat schokken en dit vooral als deze koud is. In het najaar en de winter komt dit probleem dus nog vaker voor en dit is erg vervelend voor de 1.5 TSI en de 1.5 TSI EVO rijders. Gelukkig kunnen we bij Vagtechniek hier iets aan doen. Het is vanaf nu mogelijk om beide varianten van de motor te laten chiptunen. Door de motor van uw auto te laten tunen kunt u het schokken weghalen en wordt het rijden een stuk comfortabeler. De 130pk motor is voorzien van een variabele turbo en de 150pk motor beschikt over een wastegate turbo. Door deze mechanische verschillen is het helaas niet mogelijk om de fabrieksupdate naar 150pk te maken. Er kunnen bij de chiptuning van de 1.5 TSI motor ook nog verschillende softwarematige aanpassingen worden doorgevoerd. Benieuwd naar wat mogelijk is voor uw auto? Neem dan gerust contact op met Vagtechniek of lees verder voor meer informatie!

Ontdek de mogelijkheden voor uw auto

Schokken van 1.5 TSI motor oplossen met chiptuning

Bij Vagtechniek kunt u terecht voor het laten tunen van een auto met een 1.5 TSI motor om zo het schokken en stotteren van de motor te verhelpen. Er zijn verschillende automerken en modellen die beschikken over deze motor. Zo zijn er diverse modellen van de Volkswagen, Audi, Seat en Skoda die dit probleem ondervinden. Heeft u bijvoorbeeld een Volkswagen T-Cross en schokt de motor van de auto vooral bij kou? Dan kunt u deze langsbrengen bij Vagtechniek. Onze specialisten zullen dan eerst het probleem waarnemen en onderzoeken. Zo kunnen we goed kijken wat er precies moet gebeuren. Daarna gaan we over op de chiptuning, hierbij wordt de motor en de software op verschillende punten geüpgraded. Deze upgrade, ook wel tuning genoemd, verhelpt het schokken van de 1.5 TSI motor.

Er zijn verschillende aanpassingen mogelijk bij het tunen van de 1.5 TSI en de 1.5 TSI EVO motors. Zo kan de start-stop worden uitgeschakeld. Om het schokken met een koude motor te verhelpen wordt de katalysator opwarming uitgeschakeld en het irritante bromgeluid als u laag in de toeren rijdt wordt opgelost door de COD/ACT uit te schakelen, ook wel modus/mode genoemd. Na de chiptuning van de 1.5 TSI motor kunt u weer comfortabel rijden zonder u te hoeven storen aan het schokken en brommen van de motor.

Uitstekende chiptuning door ervaren specialisten

Voor het verhelpen van het stotteren van een 1.5 TSI of 1.5 TSI EVO motor bent u bij Vagtechniek aan het juiste adres. Onze ervaren specialisten kunnen deze motor softwarematig aanpassen en zo wordt het schokken en brommen van de motor weggenomen. Bent u benieuwd of wij uw auto kunnen tunen om zo van het probleem af te komen? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies op maat en verdere informatie over de chiptuning. U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier, hier kunt u uw vraag invullen en wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Wij zien u graag in onze garage in Nuenen om zo het schokken van de 1.5 TSI motor in uw auto te verhelpen!