Chiptuning

Chiptuning


 • Chiptuning
  Meer vermogen door het aanpassen van de software in uw motormanagement. Wij zijn gespecialiseerd in motoren van de VAG-groep, waardoor we voor een redelijke prijs een goede kwaliteit motortuning aan kunnen bieden.

  Hoe gaat de motortuning in zijn werk?
  Wanneer u uw auto aanbiedt voor motortuning, zullen wij de staat van uw motor bepalen door uw auto te scannen op foutcodes en rijdend uit te lezen. Vervolgens wordt de originele software uit uw auto gehaald. Deze software wordt aangepast zodat een goed basisprogramma ontstaat. Dit basisprogramma wordt in de auto geladen, waarna een testrit wordt gemaakt om de tuning aan de hand van uitleeswaardes te controleren. Vervolgens wordt het programma waar nodig bijgesteld zodat deze perfect aansluit op uw motor. Alleen op deze manier weet u zeker dat u met een 100% goede auto huiswaarts rijdt.

  Bij Vagtechniek kunt ook ook terecht voor chiptuning van Volkswagen Bluemotion, Seat Ecomotive en Skoda Greenline motoren.

  Heeft uw auto een automatische versnellingsbak? Geen probleem. Wij passen de chiptuning aan zodat deze goed werkt met uw DSG, S-tronic, tiptronic of multitronic versnellingsbak.

  Garantie
  Bij chiptuning van uw auto heeft u recht op 2 jaar garantie op de ingrepen die wij aan de auto doen, doorgaans betreft dit het aanpassen van de software op het motorregelapparaat. Dit gebeurt waar mogelijk via de diagnosestekker, indien dit niet mogelijk is gebeurt het fysiek in de computer.
  Verder heeft u recht op 1 jaar gratis diagnoses (motorisch of niet motorisch).

 • EGR wegschrijven
  Vanaf modeljaar 2004 is het niet mogelijk de EGR mechanisch dicht te zetten zonder dat er een storingslampje op uw dashboard gaat branden. Wij kunnen de software zo aanpassen dat de EGR softwarematig voor 100% dicht staat, en het lampje niet meer verschijnt na het mechanisch afsluiten van de EGR-klep. Deze aanpassing wordt kosteloos gedaan bij chiptuning van iedere dieselmotor.

 • Correctie startprobleem
  Diverse TDI-motoren hebben het probleem dat de motor wanneer hij warm is niet goed aanslaat. Vervangen van de startmotor helpt niet? Dan is de oorzaak een fout in de software. Wij kunnen de software van uw motormanagement updaten waardoor de motor ook warm snel aanslaat.  Deze aanpassing wordt kosteloos gedaan bij chiptuning van iedere dieselmotor. 

 • Vagtechniek TDI software-update zonder chiptuning
  Hierbij wordt de startcorrectie toegepast en de EGR weggeschreven. Prijzen hiervoor zijn als volgt.

  Bouwjaar tot 2000 (MSA motorcomputer): 150,-
  Bouwjaar 2000 - 2003 (EDC15 motorcomputer): 95,-
  Bouwjaar 2004 -2008 (EDC16 motorcomputer): 95,- 
  Overige modellen op aanvraag.

  Deze software-update is kosteloos ingebrepen bij chiptuning van de auto.Klik op uw merk hieronder om de mogelijkheden en prijzen van chiptuning te bekijken.
Copyright © 2008 - 2014 Vagtechniek v.o.f.