Chiptuning

Specialiteiten

Naast onze standaardwerkzaamheden qua onderhouds, reparatie en chiptuning kunt u bij Vagtechniek terecht voor meer VAG-gerelateerde specialiteiten. We hebben enkele hiervan op deze pagina uitgelicht.

Cruise-control inbouw

In nagenoeg alle VAG-auto's vanaf ca bouwjaar 2000 tot heden kan een originele cruise-control ingebouwd worden. Met een originele cruise-control gaat u comfortabel op weg en voegt u waarde toe aan de auto. De inbouw van een originele cruise-control door Vagtechniek verschilt qua aansluiten en werking niet van een af-fabriek systeem.
De inbouw kan afhankelijk per type auto vanaf 135,- euro incl btw gedaan worden, maar kunnen oplopen voor modellen waar geen voorbereiding aanwezig is. Informeer naar de kosten voor uw auto via info@vagtechniek, vermeld dan het chassisnummer van de auto.


Aanpassing van OBD-instellingen

Bij alle moderne auto's kunnen er instellingen aangepast worden via de OBD-connector. Denk hierbij aan anti-carjacking, coming-home, leaving-home, bochtverlichting, gordelwaarschuwing uit en meer. De mogelijkheden zijn per auto en uitvoering anders, om die reden kunnen we niet op afstand de exacte mogelijkheden aangeven. Over het algemeen geldt hoe nieuwer de auto, hoe meer de mogelijkheden. De prijs voor de instellingen aanpassen per auto zijn 20,- euro incl btw.


Vervanging stuurkolomvergrendeling Passat 3C

Bij de Volkswagen Passat 3C met name uit de jaren 2006-2007 gaat vaak de stuurkolomvergrendelingsmodule kapot, vervangen is niet eenvoudig omdat deze module onderdeel uitmaakt van het startblokkeringssysteem van de auto. Vagtechniek is een van de weinige niet-dealerbedrijven dat deze module kan vervangen en inleren. Kosten voor de reparatie compleet met inleren zijn 245,- euro incl btw.


Inbouw multifunctioneel stuurwiel

U heeft een auto zonder multifunctioneel stuurwiel en wilt graag uw radio en boordcomputer kunnen bedienen? Wij sluiten de originele knoppen in het stuur aan zodat deze ook werken zoals af-fabriek. De inbouw is per auto anders, dus de kosten varieren ook per auto. Zelf een stuurwiel aanleveren is geen probleem.

Vast vliegwiel met Sachs koppeling 1.9 TDI

De koppeling en met name het vliegwiel van de 1.9 TDI in de Golf5 en aanverwante modellen is een zwak onderdeel. Gevolg is trillen bij oppakken van de koppeling en zelfs schudden van de motor bij het inkomen van het koppel. Vagtechniek heeft een goedkoop alternatief voor het dure 2-massavliegwiel, namelijk een vast vliegwiel met speciale koppelingskit. Deze combinatie is een betrouwbare oplossing voor de resterende levensduur van de auto: het vliegwiel bestaat uit één geheel en de koppelings kan zeker 400Nm aan. Alleen voor de zeer kritische bestuurder is er sprake van een miniem comfortverlies. Kan deze set geen kwaad voor de versnellingsbak? Nee, want VW/Audi past deze constructie zelf ook toe in de lagersegmentauto's met 1.9 TDI motor. Prijzen: 465,- euro excl montage, 699,- euro incl montage. Alleen geschikt voor de 1.9 TDI dwarsgeplaatste motor met 5-bak, maar ook de 1.9 TDI Golf5 en Touran met 6-bak.

Ombouw balansasmodule 2.0 TDI

De balansasmodule van de 2.0 TDI in de Passat en Audi A4/A6 is een veelbesproken onderwerp op internet. De eerste versies in 2005-2006 hebben last van een ratelende aandrijfketting, daarnaast hebben alle versies het probleem dat de oliepompaandrijving te zwak is leidt tot oliedrukverlies met als gevolg motorschade.
Vagtechniek biedt hier een ombouw voor aan: de balansasmodule met zwakke oliepomp word verwijderd en maakt plaats voor een betrouwbare oliepomp zoals ook toegepast wordt bij andere TDI motoren. De prijzen zijn 895,- euro incl btw voor de Passat en 995,- euro incl btw voor de Audi A4 en A6.


Copyright © 2008 - 2014 Vagtechniek v.o.f.